Izberi svojo branžo

Prehrana

Glavni cilj uporabe folije v živilski industriji je zaščita živil pred zunanjimi dejavniki, ki lahko ogrozijo njihovo kakovost. To so vlaga, svetloba in kisik. Pomaga podaljšati rok uporabe živilskih izdelkov, saj preprečuje kvarjenje in kontaminacijo. Natisnjen dizajn na foliji se lahko uporablja tudi za zagotavljanje pomembnih informacij potrošniku, kot so informacije o hranilni vrednosti, navodila za kuhanje in blagovna znamka izdelka. Poleg tega lahko potiskana folija pripomore k večji vizualni privlačnosti izdelka, tako da je ta za potrošnike privlačnejši. To je lahko še posebej pomembno za izdelke, ki se prodajajo v maloprodaji, kjer ima embalaža ključno vlogo pri privabljanju kupcev.

Vrsta folije, ki se uporablja v živilski industriji, je odvisna od več dejavnikov, med drugim od vrste pakiranega živila, zahtevanih zapornih lastnosti in tiskarskih zahtev. V nadaljevanju so predstavljene nekatere pogosto uporabljene fleksotiskane folije za živilsko industrijo:

Polietilenska (PE) folija: PE folija je priljubljena izbira za pakiranje živil zaradi svojih odličnih zapornih lastnosti pred vodo in kisikom. Uporablja se za široko paleto živilskih izdelkov, vključno s prigrizki, zamrznjenimi živili in svežimi pridelki.

Polipropilenska (PP) folija: Folija PP je prozorna, prožna folija, ki se uporablja za pakiranje različnih živil, kot so sladkarije in slaščice, pekovski izdelki in prigrizki. Ima dobre barierne lastnosti za vlago in kisik ter je odporna proti predrtju in raztrganju.

Poliesterska (PET) folija: PET folija je prozorna folija visoke trdnosti, ki se uporablja za pakiranje, pri katerem so potrebne visoke barierne lastnosti, na primer za pakiranje mesa, sira in drugih hitro pokvarljivih živil.

Pomembno je opozoriti, da je vrsta tiskane folije, ki se uporablja za pakiranje živil, odvisna od določenega pakiranega živilskega izdelka in želenih zahtev za pakiranje, kot so rok trajanja, barierne lastnosti in splošna zasnova embalaže.

S kom sodelujemo

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.