O nas

Predstavitev podjetja

Pred več kot tremi desetletji smo v podjetju Plastika – Andrej Mesojedec s.p. začeli proizvodnjo pletenih vreč za pakiranje sadja in vrtnin, podjetje pa je kmalu preraslo v enega največjih proizvajalcev embalažnih materialov.

Podjetje Plastika – Andrej Mesojedec s.p. je v več kot tridesetih letih zraslo v eno najbolj priznanih srednjeevropskih specializiranih embalažnih podjetij. Iz proizvodnje v Ljubljani prodajamo izdelke na trge vzhodne, zahodne in južne Evrope. Postali smo vodilni proizvajalec različnih embalažnih materialov

Priznanje za uspešno delo potrjujeta certifikata za kakovost ISO 9001:2015 in za varovanje okolja ISO 14001:2015 ter certifikat za varnost živil FSSC 22000, priznan s strani GFSI (Global Food Safety Initiative).

Pod zaščiteno blagovno znamko Stratum danes izdelujemo različne materiale, od LLDPE stretch folij, LDPE polietilenske toplotno skrčljive folije ter tiskano fleksibilno embalažo za različne branže. Razvoj tehnologije in vse večje zahteve trga so za nas vsakodnevni izzivi. Proizvodnjo in izdelke fleksibilno prilagajamo naročnikom.

Naše Vodstvo

Vsako uspešno podjetje se začne s sanjami in vizijo. Andrej Mesojedec se je kot pionir lotil proizvodnje pletiv, folij in kasneje tiskane embalaže. Vedno je strmel po optimizaciji podjetja in s svojo ekipo dosegal boljše rezultate.

Andrej Mesojedec, Direktor

Zgodovina podjetja

"Uspeh ni dokončen, neuspeh ni usoden, pomemben je pogum za nadaljevanje."

Winston Churchill

1986  Podjetje Plastika – Andrej Mesojedec je pričelo svoje prve korake v letu, ko so se zgodile velike stari, ki jih pomni človeštvo. Mike Tayson postane najmlajši prvak v težki kategoriji, zgodi se nesreča v Černobilu in Hands Across america dobrodelni dogodek, kjer je 5 milijonov ljudi tvorilo verigo čez Ameriko.

Drzni začetki

Proti koncu dobe Jugoslavije in v začetku samostojne države se odvija zgodba o začetku proizvodnje. Ustanovitelj Andrej Mesojedec začrta uspešno pot po kateri hodimo še danes. Prične se implementacija različnih strojev za zagon proizvodnje:

1986  Pletilni stroj Fibrosin

1992  Stroj Macchi                          

1996  Stroj Maklaus         

1997  Novi prostori

Podjetje pridobi novo proizvodno upravno zgradbo.

1998  Implementacija stroja TCE za ekstruzijo  stretch folije. Pomemben mejnik za podjetje, saj postane prvo in edino podjetje v Sloveniji za proizvodnjo stretch folije. Pridobi tudi prvi ISO certifikat za kakovost 9001 

Udarno v novo tisočletje z blagovno znamko STRATUM »sloj« po latinsko.

2000  Pletilni stroj Rashel                            

2002  Podjetje prejme prestižno nagrado oskar za embalažo

2003  Stroj Primplast      

2005  Alpine stroj za ekstruzijo pihane LDPE folije.

V letu 2005 se v podjetju stvari velika investicija podjetja v proizvodnji del ekstruzije. To pomeni mejnik pri izdelavi LDPE folij in pol izdelkov za segment tiskarne, ki sledi v drugi polovici istega leta. Podjetje pridobi nov ISO certifikat 14001.    

2005  Podjetje se poda novim dogodivščinam naproti in si prizadeva postati številka 1 v tiskani fleksibilni embalaži.

Implementacija večjega tiskarskega stroja Uteco in povezanih strojev za kaširanje in razrez

Ciao, Guten tag,  Dobrý deň in dober dan….

Podjetje veliko vlaga v novo tehnologijo in opremo, kar nam omogoča povečanje proizvodnih zmogljivosti in izboljšanje kakovosti izdelkov. Podjetje začne svoje izdelke izvažati tudi v druge evropske države.       

2006  Euromac rezalni stroj                    

2008  Sledi povečanje poslovne zgradbe, proizvodnje ter skladišča                      

2011  Proslit rezalni stroj                         

2016  Šotor in skladišče kontrolirane atmosfere                           

2017  Mešalnica barv 

Podjetje se posodobi in z novo tehnologijo vstopa v ekološko naravnani trg.

2019  Vključitev v Sedex platformo in izvedba SMETA presoje.

2021  Certifikat FSSC

Plastika Mesojedec začne intenzivno vlagati v trajnostne in okolju prijazne proizvodne procese, kot je uporaba obnovljivih virov energije in materialov, ki jih je mogoče reciklirati.

2022  Posodobitev okolice z vrtinami za potrebo učinkovite ekološke izrabe energentov.             

2022  Tiskarski stroj Uteco 2 na vodne barve in povezani stoji za doseganje vrhunske kvalitete.

Cilji in želje podjetja v prihodnosti

2025  5 slojni ekstrudor za proizvodnjo bariernih folij

2026  Nova konfekcijska linija za vrečke

Do leta 2030 želimo postati največji proizvajalec in izvoznik fleksibilne embalaže v Sloveniji z ničelno stopnjo CO2 odtisa.

S kom sodelujemo

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.