Nov tiskarski stroj na vodne barve 8+1

Plastika Mesojedec je v začetku leta 2023 implementirala NOV kompaktni tiskalski stroj z vsemi prednostmi, ki jih ponuja vrsto tehnologij Uteco-Onyx xs, ki je posebej prilagojen optimizaciji tiska kratkih naklad za fleksibilno embalažo.

Barve na vodni osnovi so priljubljena izbira za fleksotisk, saj imajo več prednosti pred drugimi vrstami barv. V nadaljevanju so predstavljene nekatere prednosti uporabe barv na vodni osnovi:

Okolju prijazne: Barve na vodni osnovi ne vsebujejo škodljivih topil ali hlapnih organskih spojin (HOS), zato so v primerjavi z barvami na osnovi topil okolju prijaznejša možnost.

Izboljšana varnost: Barve na vodni osnovi so na splošno varnejše za rokovanje in uporabo v primerjavi z barvami na osnovi topil, ki so lahko vnetljive in oddajajo škodljive hlape.

Živahne barve: Barvila na vodni osnovi lahko ustvarijo živahne barve in odlično nasičenost barv, kar omogoča visokokakovostne izpise.

Stroškovno učinkovita: Barvila na vodni osnovi so na splošno cenejša od barvil na osnovi topil, kar lahko sčasoma pomaga zmanjšati proizvodne stroške.

Vsestranskost: Črnila na vodni osnovi se lahko uporabljajo na različnih podlagah, vključno s papirjem, kartonom in plastičnimi folijami. Združljiva so tudi z različnimi tiskarskimi tehnikami, vključno s fleksotiskom.

Manj smradu: Barve na vodni osnovi so praktično brez vonja, zato so dobra izbira za tiskarska dela, pri katerih je potrebna nizka stopnja vonja.

Barve na vodni osnovi za fleksotisk lahko pomagajo zmanjšati ogljični odtis tiskarskega postopka v primerjavi s tradicionalnimi barvami na osnovi topil.

Manjše emisije toplogrednih plinov: Barve na vodni osnovi sproščajo manj toplogrednih plinov v primerjavi z barvami na osnovi topil, saj ne vsebujejo škodljivih topil ali hlapnih organskih spojin (HOS), ki prispevajo k onesnaževanju zraka.

Manjša poraba energije: Za proizvodnjo črnil na vodni osnovi je v primerjavi s črnili na osnovi topil potrebno manj energije, kar lahko pripomore k zmanjšanju ogljičnega odtisa v procesu proizvodnje črnil.

Manj odpadkov: Barvila na vodni osnovi je v primerjavi z barvili na osnovi topil lažje očistiti in odstraniti, kar lahko pripomore k zmanjšanju količine odpadkov, ki nastanejo med postopkom tiskanja.

Trajnostno pridobivanje: Veliko proizvajalcev črnil na vodni osnovi uporablja trajnostne prakse pridobivanja virov, da bi zmanjšali svoj vpliv na okolje, kot sta uporaba obnovljivih virov energije in čim manjša poraba vode.

 

                                           Uteco Onyx xs type 90 + stuck

 

Število barv/printing possibilities

8+1

max. Širina materiala / material width

970

max. Širina tiska / print width

920

max.mehanska hitrost m/min / mechanical speed

300 m/min

min. dolžina odtisa mm / min print repeat

310

max. Dolžina odtisa mm / max print repeat

650

menjava koluta na odvijanju / reel change unwinder

avtomatska/AUT.

menjava koluta na navijalcu / reel change rewinder

avtomatska/AUT.

nastavitev registra / register preset

AUT., static

nastavitev pritiskov / printing pressures adjustment

AUT., static

100 % nadzor / print inspection

DA, BST IPQ-check

Corona tretiranje 2x / corona treater 2x

Da / Yes

Reprint – 2.prehod / reprint – second pass

DA / Yes

toleranca inseter / second pass tolerance

0,1 / 0,2 mm

Downstream/Upstream unit

DA / Yes

toleranca downstream / downstream tolerance

0,1 / 0,2 mm

sistem pranja tisk. Enot / washing system

DA / Yes, AUT.

Nadzor temperature barv / ink temp.control

DA / Yes

LEL (nadzor koncentracij topil)

control, setting

Električne pumpe / elec.pump

DA / YES

PH nadzor in korekcija / PH control-correction

DA / Yes

Kamera za lak / Videocamera for varnish

DA / Yes

Dodatni rakel komori / additional dr.blade chamber

DA / Yes

Shranjevanje master in poročilo / print inspec.report

DA / Yes

CE direktive, tarifna številka / CE norm, tariff number

napisane / written

S kom sodelujemo

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.