MONO

Mono folija

Mono folije se običajno uporabljajo za pakiranje živil, pijač in drugih industrijskih izdelkov, ki ne potrebujejo večje bariere. Idealne so za aplikacije, kjer je potrebna lahka, stroškovno učinkovita in vizualno privlačna embalažna rešitev.

Izbira polimera za enoslojno folijo bi bila odvisna od več dejavnikov, kot so zahtevane lastnosti folije (npr. trdnost, prožnost, prozornost, zaporne lastnosti), postopek tiskanja in predvidena uporaba folije.

Običajni polimeri, ki se uporabljajo za enoslojne folije:

polietilen (PE), polipropilen (PP), polietilen tereftalat (PET) in poliamid (PA)

PE in PP se zaradi svoje odlične prožnosti, žilavosti in tesnilnih lastnosti pogosto uporabljata za prožno embalažo. PET je znan po svoji odlični prozornosti, togosti in bariernih lastnostih. PA pa se uporablja zaradi svoje odlične odpornosti proti predrtju ter zapornih lastnosti proti plinom in vonjavam.

Na splošno so enoslojno potiskane folije vsestranska in stroškovno učinkovita možnost za različne aplikacije pakiranja, saj ponujajo odlično kakovost tiska in možnosti prilagajanja.

S kom sodelujemo

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.