LDPE strech hood

LDPE strech hood

Stretchhood folija je vrsta plastične folije, ki se uporablja za zavijanje in zaščito izdelkov med prevozom ali skladiščenjem. Običajno se uporablja s strojem za raztegljivo folijo, ki s postopkom visoke hitrosti raztegne folijo in jo tesno obda okoli izdelka. Na voljo je v različnih debelinah, širinah in barvah, da ustreza različnim potrebam pakiranja. Folija je običajno izdelana iz linearnega polietilena nizke gostote (LLDPE), ki je močan in trpežen material, ki zagotavlja odlično zaščito pred vlago, prahom in drugimi nečistočami.

Nekatere prednosti uporabe stretch hood folije vključujejo:

Večjo stabilnost izdelka: zagotavlja tesen in varen ovoj izdelkov, kar preprečuje premikanje ali poškodbe med prevozom.

Zaščita pred vlago in prahom: Folija za raztegljive kapuce predstavlja oviro pred vlago in prahom ter tako pomaga zaščititi izdelke pred poškodbami in onesnaženjem.

Stroškovno učinkovita: je stroškovno učinkovita rešitev za veliko embalažo, saj jo je mogoče hitro in učinkovito uporabiti s strojem za stretch hood.

Okolju prijazna: Folija za stretch hood je trajnostna embalažna rešitev, saj jo je mogoče reciklirati in ponovno uporabiti, kar zmanjšuje količino odpadkov in vpliv na okolje.

Stretch hood je na voljo v več različnih formatih, ki ustrezajo različnim potrebam pakiranja. Med najpogosteje uporabljenimi formati so:

Enojni zvitek: Ta oblika je navita na en sam zvitek, pri čemer je vsak sloj folije navit neposredno na prejšnji sloj. Enotno navita folija se običajno uporablja pri pakiranju velikih količin, saj jo je mogoče hitro in učinkovito uporabiti.

Jumbo zvitki: Jumbo zvitki folije so večji od zvitkov z enim zvitkom in se običajno uporabljajo pri večjem pakiranju, kjer je potrebna večja količina folije.

Predhodno perforirana: Pred-perforirana folija je perforirana v enakomernih presledkih, kar olajša odtrganje želene dolžine folije. Ta oblika se običajno uporablja pri aplikacijah, kjer je potrebna različna količina folije.

Tiskana po meri: Po meri natisnjeno stretch hood folijo z logotipom podjetja, belo črto za kasnejši natis informacij o izdelku ali drugimi informacijami o blagovni znamki. Ta oblika se običajno uporablja pri aplikacijah, kjer je embalaža pomemben del tržne strategije.

Na splošno je izdelava in oblika stretch hood folije odvisna od posebnih potreb pakiranja izdelka, ki se pakira. Z izbiro pravega formata lahko podjetja zagotovijo, da so njihovi izdelki varno in učinkovito zapakirani, kar pomaga zmanjšati tveganje poškodb ali izgube med prevozom ali skladiščenjem. Hkrati pa zagotavlja trajnostno in okolju prijazno embalažno rešitev.

LDPE folija

Najpogosteje uporabljane ldpe folije so termokrčljive folije, namenjene ovojni embalaži za pretežno skupinska pakiranja izdelkov (npr. pijač, prehrambnih proizvodov, kemijskih, farmacevtskih, gradbenih izdelkov, revij…

S kom sodelujemo

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.