Izberi svojo branžo

Kozmetika

Potiskana folija za kozmetiko, praške in detergente je vrsta embalažnega materiala, ki je namenjen za shranjevanje in zaščito izdelkov, hkrati pa zagotavlja estetski videz. Ta vrsta folije je pogosto potiskana z barvitimi in privlačnimi vzorci, ki naj bi pritegnili pozornost potencialnih strank. Potiskane folije za so lahko izdelane iz različnih materialov, vključno s folijami, laminati in papirji. Te materiale je mogoče prilagoditi posebnim potrebam različnih kozmetičnih izdelkov, kot so zagotavljanje pregradnih lastnosti za zaščito vsebine pred kisikom, vlago in svetlobo.

V nadaljevanju so predstavljene nekatere pogoste vrste folij, ki se uporabljajo za praške, detergente in kozmetično embalažo:

Polietilenska folija (PE) –  je vrsta plastike, ki se pogosto uporablja za fleksibilno embalažo. Je lahka in zagotavlja dobro zaščito pred vlago in ima dobre barierne lastnosti.

Polipropilenska (PP) folija – je še ena vrsta plastike, ki se pogosto uporablja za kozmetično embalažo. Je močna, prožna in zagotavlja dobro pregradno zaščito pred vlago in kisikom.

Folija iz poliestra (PET) – je močan in trpežen material, ki se pogosto uporablja za prozorno embalažo. Je tudi dobra zaporna zaščita pred vlago, kisikom in drugimi plini.

Laminati – Laminati so sestavljeni iz več plasti različnih materialov, kot so papir, aluminij in polimeri in ki so zlepljeni skupaj, da ustvarijo embalažni material z edinstvenimi lastnostmi. Laminati se pogosto uporabljajo za kozmetično embalažo, saj lahko zagotavljajo pregradno zaščito ter s tiskanjem in drugimi dekorativnimi tehnikami povečajo vizualno privlačnost embalaže.

Nekateri primeri kozmetičnih izdelkov, praškov in detergentov, ki so lahko pakirani v tiskano mono, duplex in triplex folije so:

Kozmetični izdelki – Kozmetični izdelki, kot so suhi šamponi, obarvani puderji, bronzerji in senčila, so lahko pakirani v tiskano mono, duplex in triplex folije, da se ohrani njihova konsistenca, prepreči vstop vlage in za dekorativne namene.

Praški – Praški, kot so pralni praški, praški za pomivanje posode in praški za čiščenje, so pogosto pakirani v tiskano duplex in triplex folijo, da se ohrani njihova svežina in prepreči vdor vlage.

Detergenti – Tekoči detergenti za pranje perila in pomivanje posode so lahko pakirani v tiskano mono in duplex folije, da se ohrani njihova vsebnost in prepreči izsušitev.

Izdelki za osebno higieno – Izdelki, kot so britvice, vlažilni robčki, intenzivni deodoranti, praški za pranje oblačil in blazinic, so lahko pakirani v tiskano mono, duplex in triplex folije, da se ohrani njihova konsistenca in vsebnost.

Izdelki za nego doma – Izdelki, kot so sredstva za čiščenje kopalnice in stranišča, so lahko pakirani v tiskano duplex in triplex folijo, da se ohrani njihova vsebnost in zagotovi večja zaščita pred zunanjimi vplivi.

S kom sodelujemo

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.