100% reciklabilna folija duplex, triplex

Ker je uporaba materialov, ki jih je mogoče 100-odstotno reciklirati, v embalaži postaja vse pomembnejša, saj se vlade in potrošniki po vsem svetu osredotočajo na zmanjševanje količine odpadkov in spodbujanje trajnosti. Zato smo v podjetju STRATUM v sodelovanju z našimi dobavitelji materialov razvili mono – strukturne reciklabilne folije, ki nadomestijo duplex, triplex standardnih sestav. Mono struktura, ki je v celoti izdelani iz LDPE materialom in v kombinaciji s premazom EVOH lahko zagotovi boljše pregradne lastnosti. EVOH je visoko pregradni material, ki zagotavlja odlično odpornost proti kisiku, plinom in aromam. V kombinaciji z LDPE, ki je prilagodljiv in cenovno ugoden material, lahko zagotovi dobro ravnovesje med pregradnimi lastnostmi in cenovno ugodnostjo.

Uporaba materialov, ki jih je mogoče 100-odstotno reciklirati, v enostrukturnih folijah lahko pomaga zmanjšati vpliv odpadne embalaže na okolje in prispeva k bolj trajnostnemu okolju. Z uporabo materialov, ki jih je mogoče reciklirati po koncu njihove življenjske dobe, lahko zmanjšamo količino odpadkov, ki končajo na odlagališčih in zmanjšamo potrebo po primarnih materialih. Na voljo je več možnosti za enostrukturne folije, ki jih je mogoče 100-odstotno reciklirati, vključno z materiali, kot so polietilen (PE), polipropilen (PP) in poliester (PET). Ti materiali se lahko reciklirajo v različne izdelke, kot so nova embalaža, tekstil in gradbeni materiali. Poleg tega, da so okoljsko trajnostne, lahko monostrukturne folije, ki jih je mogoče 100-odstotno reciklirati, zagotavljajo tudi gospodarske koristi, saj zmanjšujejo stroške odstranjevanja odpadkov in spodbujajo krožno gospodarstvo.

 Evropska unija si je zastavila cilj, da bo do leta 2030 vsa plastična embalaža primerna za recikliranje, poleg tega pa je uvedla predpise, kot sta direktiva o plastičnih materialih za enkratno uporabo ter direktiva o embalaži in odpadni embalaži. Podobno so nekatere države, kot so Kanada, Japonska in Južna Koreja, prav tako uvedle predpise za spodbujanje uporabe materialov, ki jih je mogoče reciklirati.

Vendar pa je časovni okvir, kdaj bodo morale biti vse folije za embalažo 100-odstotno primerne za recikliranje, odvisen od več dejavnikov, vključno z zakonodajnim okoljem, tehnološkim napredkom in vedenjem potrošnikov. Ker se povpraševanje po trajnostnih embalažnih rešitvah še naprej povečuje, je verjetno, da bo vse več podjetij v svoji embalaži uporabljalo materiale, ki jih je mogoče 100-odstotno reciklirati.

S kom sodelujemo

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.